Dragbar, apstyre och andra motorcykelstyren

Är du sugen på att köpa motorcykel eller har du redan en men vill byta ut styret? Då finns det en hel djungel där ute för dig. Det finns många olika former och storlekar för att inte gå in på alla olika varumärken som konkurrerar med minimala skillnader. Det är såklart en smaksak vilket styre man ska välja. I vissa fall är valmöjligheterna begränsade på grund av vilken modell av motorcykel man har. I många fall kan en motorcykelhandlare hjälpa en med att hitta rätt, annars finns det flera forum på nätet som går igenom för och nackdelar med olika modeller. Läs recensioner för att få en objektiv bild av hur styret faktiskt är och uppfattas av föraren.

Motorcykel av modellen Hammer

När det kommer till att köpa motorcykel så kan det vara lite stramt i plånboken för somliga av oss. Speciellt om man har en favorit av den dyrare modellen och om man inte är sugen på att köpa en begagnad. Det är dock lätt att ta lån för den här typen av köp. Huslån och lån till köp av fordon är bland de vanligaste lånen som privatpersoner tar idag i Sverige. Det är lätt att låna pengar online när det går att jämföra lånen på en och samma sida. Man kan göra detta hos en låneförmedlare och fördelen med detta, förutom bra översikt över alla aktuella alternativen, är att det endast görs en kreditupplysning i ditt namn. På så vis finns det goda chanser för dig att ta lån i framtiden eftersom desto färre kreditupplysningar man har, desto högre kreditvärdighet har man. Sedan spelar faktorer in som inkomst, om man bor själv eller med en familj och har en partner som också har ett jobb, hur gammal man är, hur många lån man har sedan tidigare och så vidare.

Rätt styre för ökad säkerhet

Motorcykel en vintermorgon

Så när du väl ska välja ett styre som passar din motorcykel så finns det några faktorer att tänka på. Även om vissa styren är med responsiva till rörelser så ökar riskerna för olyckor med farten. den höga farten orsakar fler dödsolyckor än vad andra faktorer i trafiken gör. Det är såklart kul att köra snabbt, speciellt om man gillar fart och äventyr. På en motorcykel känner man den starka g-kraften när man accelererar och det är vanligtvis den som triggar motorcyklister att köra snabbt. En billig livförsäkring dock är att hålla sig till hastighetsbegränsningarna. De finns till av en anledning och det är dumt att utmana ödet. Om man kör för fort så riskerar man inte bara sitt eget liv utan även andra personers liv som också befinner sig i trafiken. Tänk på att skaffa bra däck och ett styre som är passande din modell av motorcykel så har du i alla fall minskat risken för olyckor. Sedan ska man absolut inte köra när man har druckit alkohol, det är mot lagen och ökar risken för olyckor markant.

Leave a Comment

mts_howto