Ett liv på motorcykel

De som en gång har prövat på det vet att det inte finns någonting som kommer i närheten av känslan. Att susa fram på en motorcykel är för många människor den ultimata frihetskänslan och själva definitionen av att leva. Till skillnad från en bil, där du är mer som en betraktare framför en skärm, så är du i scenen när du kör en motorcykel. Du sitter inte i en skyddad miljö. Sätter du ned foten så har du vägen där under som direkt bestraffar dig. Din syn begränsas inte av stolpar eller balkar, något som bidrar ytterligare till känslan av att vara mitt i scenen.

Fart och förnuft

De som kör motorcykel säger att det är en känsla som är svår att beskriva. att köra motorcykel som hälsorecept kan göra under för humöret. Att få känna sig livs levande för en stund. Motorcyklar är små till storleken men levererar ofta mycket kraft för sin låga vikt. Det gör att de ofta är mycket snabba. Med sådana extrema hastigheter som en motorcykel kan uppnå kommer det även ett stort riskmoment. Med så många hästkrafter fördelat över två hjul och relativt låg vikt sitter man i en väldigt utsatt position som förare. Till skillnad från en bil är man mycket mer exponerad för faror på en motorcykel.

Trafikvett är A och O

Trafikvett är alltid en förutsättning för att befinna sig ute i trafiken. Men på en motorcykel blir det vettet av ännu större vikt med tanke på den utsatta situationen. Det går inte att förutse hur andra förare ska bete sig, men faktum är att motorcyklister ofta tar stora risker och är inblandade i många olyckor. Ofta är det i samband med höga hastigheter, något som gör att utgången ofta är dödlig. Kan man bruka sitt trafikvett och inte ta onödiga risker så är motorcykeln en trogen följeslagare som kan bjuda på många roliga stunder och oförglömliga minnen. Frågar man de som själva kör så finns det ingen bättre känsla i världen.

Leave a Comment

mts_howto