Motorcykeldäck

Att köra motorcykel har blivit trendigt! MC-branschen har på senare år gjort en rejäl uppsving och både antalet registrerade motorcyklar och antal körkortstagare ökar. Det finns ett par detaljer att tänka på, oavsett om man är nybörjare eller en van motorcykelförare. Det allra viktigaste, från ett säkerhetsperspektiv, är motorcykeldäcken. Om man tävlingskör på bana behöver man en helt annan uppsättning jämfört med om man mestadels är ute och kör i lugn takt på helgerna. När man väl införskaffat sig rätt däck är det viktigt att förvara dem på rätt sätt för att öka dess livslängd.

Vårda dina MC-tillbehör

I vårt nordiska klimat är det otroligt viktigt att motorcykeln och dess tillbehör förvaras på rätt sätt. Man bör alltid ställa av motorcykeln under höst och vinter för att undvika slitage och yttre påverkan av vädret. Motorcykeldäcken förvaras bäst på ett depåstopp eller väl undanstuvade i ett förråd eller garage som inte blir allt för kallt. Det kan vara en god ide att fylla upp däcken med lite extra luft så att de bibehåller ett jämnt tryck. även batteriet ska tas om hand vid kyla, det allra enklaste är att ta ur batteriet ur motorcykeln och förvara det på en torr plats fram tills dess att vårsolen tittar fram. Med andra ord är ett par timmars förarbete en god investering för motorcykeln.

Rätt förvaring året runt

Om man har motorfordon som passion kan man stöta på ett problem – utrymme. Trots att man kanske har både tid och pengar så finns det helt enkelt inte plats för fler fordon eller tillbehör i förråd och garage. Om man är i behov av mer utrymme så kan man på flera platser runt omkring i landet hyra in sig på Prinsenslager.se. Det är ett riktigt bra koncept där man för en månatlig summa får tillgång till ett kameraövervakat förråd eller garage där skrymmande tillhörigheter kan förvaras. På så sätt slipper man navigera sig genom ett överfyllt utrymme och kan förvara dyrgriparna på bästa sätt, utan att de skrapas eller tar skada av för varma eller kalla temperaturer. Ett perfekt koncept för motorfantasten!

Leave a Comment

mts_howto